Beauty, kvinder

Hudens byggesten

Collagen er et protein, som er en naturlig del af kroppen, og faktisk en af de allervigtigste byggesten, som er med til at binde kroppens celler sammen. Collagen har bl.a. betydning for vores hud.

Collagen – hudens byggesten

Collagen er et protein, som er en naturlig del af kroppen, og faktisk en af de allervigtigste byggesten, som er med til at binde kroppens celler sammen. Collagen har bl.a. betydning for vores hud.

Vi mennesker danner selv collagen, men med årene bliver produktionen mindre, hvilket bl.a. resulterer i, at vi får linjer og rynker. Man kan næsten ikke komme udenom at tale om collagen, hvis man ønsker at finde ud af, hvordan huden naturligt holder sig pæn og frisk.

Hvad sker der med huden, når collagenniveauet faldet? 

Mange kender collagen for dets gode egenskaber for huden – og med god grund.

Det er nemlig, når vi ældes, at vores collagenniveau falder, og vi får rynker.

Jo ældre vi bliver, des mindre collagen danner vores krop nemlig selv, og det kan blandt andet ses på hudens fasthed.

Det kan derfor være en god idé at kigge efter collagenholdige madvarer eller alternativt tilskud med collagen. 

En del af en naturlig livsstil 

Collagen dannes af proteiner, og det er derfor vigtigt at huske de proteinrige fødevarer. Hvis du ønsker at hjælpe din krop med at danne collagen som en del af din naturlige livsstil.

Det finder du blandt andet i kød som oksekød og kylling, fisk og skaldyr. Især ud fra knogler, hvorfor supper og fond kogt på fx hele fisk eller et kyllingeskrog er særligt gode kilder.

Andre råvarer med masser af proteiner er grøntsager som spinat, kål og broccoli eller røde frugter som jordbær, hindbær og peberfrugt.  

Tilskud med collagen 

Ønsker du at gøre noget ekstra for din hud og supplere kosten med et tilskud? Så er Drogens Vital Collagen & Hyaluronsyre et godt bud.

Kosttilskuddet indeholder nemlig Ovoderm™ æggeskalsmembran, som både indeholder collagen og hyaluronsyre.

Ovoderm™ æggeskalsmembran opretholder hudens fasthed og reducerer tab af elasticitet.

Kliniske studier har vist en effekt på huden, når Ovoderm™ æggeskalsmembran anvendes i 60 dage.

Udover collagen og hyaluronsyre, indeholder kosttilskuddet også blandt andet E- , C- og B6-vitamin, biotin, riboflavin og niacin.  

Beauty collagen