drogens vital, kornmark

Få styr på dine daglige kosttilskud

Vi ved, at vi skal spise sundt og varieret for at vi kan få alle de vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Men hvad har kroppen egentlig brug for? Og hvordan sikrer man, at man får dækket sine behov?  

Få styr på dine daglige kosttilskud

Vi ved, at vi skal spise sundt og varieret for at vi kan få alle de vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for.

Men hvad har kroppen egentlig brug for? Og hvordan sikrer man, at man får dækket sine behov?  

Har alle brug for daglige kosttilskud?  

Nej, vi kan som udgangspunkt få alle de vitaminer og mineraler, vi har brug for, gennem en sund og varieret kost.

Men følger du ikke altid de officielle kostråd, eller spiser du i perioder mere ensidigt, kan det være godt at supplere med et dagligt vitamintilskud i form af fx en multivitamintablet.

Det kan du læse meget mere om her:

Derudover kan der være særlige situationer og perioder i livet, hvor du kan have glæde af tilskud af specifikke vitaminer eller mineraler.  

Sundhedsstyrelsen anbefaler et dagligt tilskud af D-vitamin i vintermånederne 

 Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle voksne og børn over 4 år tager et dagligt tilskud af 5-10 µg D-vitamin i de mørke vintermåneder (oktober til april).

Det skyldes, at vi får størstedelen af vores D-vitaminbehov dækket af solens stråler, og i de mørke måneder, hvor dagene er korte, får  vi derfor ikke dækket vores behov gennem solen. Du kan læse meget mere om D-vitamin her:

Gravid? Kend anbefalingerne for kosttilskud 

Er du gravid, er der helt særlige anbefalinger for kosttilskud.

Vil du vide mere om, hvilke kosttilskud der anbefales, når du er gravid eller ønsker at blive det, så har vi samlet en oversigt over alt, du skal vide, lige her:

dalige kosttilskud til gravide fra drogens vital

Kosttilskud til en vegansk livsstil 

Spiser du vegansk eller primært plantebaseret sætter det nogle særlige krav til, hvordan du sammensætter din kost, så du er sikker på at få alle de næringsstoffer, som kroppen har brug for.

Det kan derfor for mange være godt at supplere kosten med et tilskud.

Derudover anbefaler Fødevarestyrelsen, at veganere tager et dagligt tilskud af vitamin B12 (2 µg) hele året samt D-vitamin (5-10 µg om vinteren (fra oktober til april)).

Læs mere om kosttilskud til veganere og veganske kosttilskud lige her:

Daler energien?

De fleste af os har indimellem perioder, hvor energien daler, og vi føler os mere trætte end normalt. Hvis disse perioder varer længe, kan det være en god idé at kigge på sit magnesiumindtag, da det bidrager til at mindske træthed og udmattelse.  

Er du i tvivl, om du får tilstrækkeligt af mineralet gennem din kost? Så læs meget mere om magnesium her og find ud af, om du skal supplere med et kosttilskud:

Find dit produkt her