drogens vital, kvinde dyrker yoga

Magnesium – alt hvad du skal vide om det vigtige mineral 

Magnesium er et af de stoffer, vi har allermest af i vores krop, og mineralet har dermed betydning for mange forskellige af de biokemiske reaktioner, der er i vores celler.

Magnesium – alt hvad du skal vide om det vigtige mineral 

Magnesium er et af de stoffer, vi har allermest af i vores krop, og mineralet har dermed betydning for mange forskellige af de biokemiske reaktioner, der er i vores celler. Faktisk indeholder kroppen omkring 24 gram magnesium, hvoraf den ene halvdel findes i vores knogler og den anden i vores muskler og bløde væv. Det er derfor ikke uvæsentligt at sætte sig ind i, hvilken betydning magnesium har for os og vores krop.  

Kilde: Netdoktor.dk 

Hvorfor er magnesium vigtigt for kroppen? 

Magnesium har blandt andet en vigtig betydning for kroppens stofskifteprocesser samt for vores muskler.  

Muskler, knogler og tænder 

Magnesium har blandt andet betydning for vores muskler, knogler og tænder. Mineralet bidrager nemlig både til en normal muskelfunktion, en normal proteinsyntese og vedligeholdelse af normale knogler og tænder. Derudover har magnesium en betydning for et normalt energistofskifte. Lever du et aktivt liv med sport og fysisk aktivitet, kan det derfor være godt at supplere med et tilskud af magnesium.  

Mindsker træthed og udmattelse 

Magnesium bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Føler du dig ofte træt og udmattet, kan det derfor være en god idé at kigge på dit magnesiumindtag. Er du i tvivl, om du får tilstrækkeligt af mineralet gennem din kost, kan det være en idé med et tilskud af magnesium.  

Magnesiums betydning for kroppen 

Mineralet har betydning for mange forskellige processer i kroppen.  
Se her, hvad magnesium bidrager til.  

– Magnesium bidrager til at mindske træthed og udmattelse 
– Magnesium bidrager til elektrolytbalancen 
– Magnesium bidrager til et normalt energistofskifte 
– Magnesium bidrager til nervesystemets normale funktion 
– Magnesium bidrager til en normal muskelfunktion 
– Magnesium bidrager til en normal proteinsyntese 
– Magnesium bidrager til en normal psykologisk funktion 
– Magnesium bidrager til at vedligeholde normale knogler 
– Magnesium bidrager til at vedligeholde normale tænder 
– Magnesium spiller en rolle i celledelingsprocessen 

Magnesium i kosten 

Magnesium findes i mange af de fødevarer, de fleste af os spiser dagligt. Der er nemlig magnesium i fuldkornsprodukter, nødder og grønne bladgrøntsager som fx spinat – og endda i kaffe. Er du i tvivl, om du får tilstrækkeligt af det vigtige mineral gennem kosten, kan det være en god idé med et tilskud.  

Suppler kosten med et tilskud af magnesium 

Vil du supplere kosten med et tilskud af magnesium? Så er Drogens Vital MagnesiumCitrat det naturlige valg. Drogens Vital MagnesiumCitrat indeholder magnesium og B6, som begge bidrager til nervesystemets normale funktion, til at mindske træthed og udmattelse og til et normalt energistofskifte. Derudover bidrager magnesium til en normal muskel- og nervefunktion og til vedligeholdelsen af normale knogler og tænder.