drogens vital, havet

Omega-3 – en del af en naturlig livsstil 

Spis mere fisk. Vi hører det ofte! Det er både godt for vores egen og klodens sundhed at vælge fisk fremfor kød. Fisk indeholder gode omega-3-fedtsyrer, og det er derfor vigtigt at inkludere fisk som en naturlig del af din kost.

Omega-3 – en del af en naturlig livsstil 

Spis mere fisk. Vi hører det ofte! Det er både godt for vores egen og klodens sundhed at vælge fisk fremfor kød. Fisk indeholder gode omega-3-fedtsyrer, og det er derfor vigtigt at inkludere fisk som en naturlig del af din kost. Men bryder du dig ikke om fisk, eller spiser du af den ene eller anden grund kun sjældent eller slet ikke fisk, kan det være en god idé at supplere kosten med et dagligt tilskud af omega-3.  

Gør fisk til en del af din naturlige livsstil 

Fisk er for mange af os en naturlig del af kosten – og det er godt. Fisk – og især de fede af slagsen – indeholder nemlig omega-3-fedtsyrer, som er vigtige for en naturlig, varieret kost. Men ved du egentlig, hvor meget fisk, du skal spise for at få tilstrækkeligt med de gode fedtsyrer?  

Så meget fisk skal du spise 

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser 350 g fisk om ugen. Det svarer til ca. to hovedmåltider med fisk og tre gange fiskepålæg om ugen. Hvis du kun sjældent eller slet ikke spiser fisk, kan det være en god idé at supplere med et dagligt tilskud af fiskeolie.   

Kilde: Altomkost.dk

Hvorfor er det en god idé at huske omega-3? 

Du har helt sikkert hørt om vigtigheden af at få masser af de gode omega-3-fedtsyrer, som vi blandt andet får, når vi spiser fede fisk. Men hvorfor er det så vigtigt? Og hvilke gavnlige egenskaber har de omtalte omega-3-fedtsyrer?  

For hjertet, hjernen og synet  

Omega-3-fedtsyrerne, som især findes i fed fisk, er gode for både hjertet, hjernen og synet.  

Omega-3 indeholder de vigtige umættede fedtsyrer DHA og EPA, som begge bidrager til en normal hjertefunktion. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA. DHA bidrager desuden til at vedligeholde en normal hjernefunktion og et normalt syn. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA. For dig, der sjældent eller slet ikke spiser fisk, kan det være godt at supplere med et omega-3 kosttilskud. 

Styr på din omega-3? 

DHA er en umættet fedtsyre, sombidrager til en normal hjerte-* og hjernefunktion** samt et normalt syn**.  

EPA er en umættet fedtsyre, som bidrager til en normal hjertefunktion*. 

*Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA. 
** Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA. 

Drogens Vital Sea – omega-3-tilskud til dig 

Alt, hvad du drømmer om af omega-3-kosttilskud, finder du i denne kategori, der blandt andet indeholder omega-3-tilskud i særlige anti-opstødkaplser, fiskeolie med ingefær og fiskeolie til dig med fokus på kolesteroltallet.  

Udvundet fra bæredygtigt fiskeri  

Hos Drogens Vital har vi fokus på en naturlig livsstil, og det er derfor også vigtigt for os at tage mest muligt hensyn til havmiljøet.   

Alle produkterne i Drogens Vital Sea-serien er mærket med ”Friend of the Sea”. ”Friend of the Sea”-certificeringen er din sikkerhed for, at der i processen med at udvinde den fiskeolie, der er i kapslerne, er taget mest muligt hensyn til både havmiljø og bæredygtighed.