drogens vital, skov

Veganske kosttilskud

Hvis du spiser plantebaseret eller generelt lever vegetarisk eller vegansk, har du højst sandsynligt styr på, hvad der er i det meste af det, du spiser. Men har du også tænkt over, hvad der er i dine kosttilskud?

Veganske kosttilskud  

Hvis du spiser plantebaseret eller generelt lever vegetarisk eller vegansk, har du højst sandsynligt styr på, hvad der er i det meste af det, du spiser.

Men har du også tænkt over, hvad der er i dine kosttilskud? Og hvad vil det egentlig sige, at et kosttilskud er vegansk?

Læs med her, og bliv klogere.  

Hvad vil det sige, at et kosttilskud er vegansk? 

Et kosttilskud er vegansk, når det ikke indeholder ingredienser af animalsk oprindelse.

Det vil sige, at vitaminer og mineraler i kosttilskuddet er udvundet fra planteriget eller syntetisk fremstillet frem for fra animalske kilder.  

Hvorfor vælge veganske kosttilskud?  

Når man spiser plantebaseret eller vegansk, er det ofte et bevidst og velovervejet valg. De kosttilskud, som du supplerer din kost med, skal derfor passe til denne livsstil.

Det skal du være opmærksom på, hvis du spiser vegansk eller vegetarisk 

Mange vælger kødet fra til fordel for en mere plantebaseret kost.

Spiser du vegansk, er det vigtigt at være opmærksom på, om du får de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for.

Spiser du vegetarisk eller overvejende plantebaseret, får du ofte tilstrækkeligt med de næringsstoffer, som kroppen har brug for, gennem en almindelig varieret kost.

Det er dog alligevel vigtigt, at du er opmærksom på dit vitamin- og mineralindtag, så du sikrer, at du får det, kroppen skal bruge, gennem kosten.

Derfor har vi samlet en oversigt over, hvad du især skal være opmærksom på, når du spiser hhv. vegansk og vegetarisk.   

Hvis du er veganer

Hvis du hermed ikke spiser hverken æg, mælkeprodukter eller andre produkter fra dyr, anbefaler Fødevarestyrelsen, at du tager et tilskud af vitamin B12 (2 µg) samt vitamin D (5-10 µg) om vinteren (fra oktober til april).

Det kan også være nødvendigt at tage et tilskud af vitamin A, riboflavin (B2), calcium, jern, jod, selen og zink. Det afhænger af, hvordan og hvad du spiser.  

Som vegetar

Får du almindeligvis tilstrækkeligt med næringsstoffer, forudsat at du spiser varieret, og at du spiser æg og mælkeprodukter.

Hvis du kun spiser æg og mælkeprodukter i små mængder, kan det være nødvendigt at tage et tilskud af Vitamin D, Vitamin B12, vitamin A, riboflavin (B2), calcium, jern, jod, selen og zink.  

Kilde: Altomkost.dk 

Ønsker du at supplere den veganske kost med et tilskud?  
Drogens Vital MiljøbilledeDrogens Vital B-vitamin Kombi af 7 er et vegansk tilskud af blandt andet det vigtige B12-vitamin samt 6 andre B-vitaminer.  

Drogens Vital: dit naturlige valg – også når du ønsker veganske tilskud 

Drogens Vital er dit naturlige valg – også hvis du lever helt eller delvist vegansk. Hos Drogens Vital har vi nemlig et stort sortiment af veganske kosttilskud, så du kan finde lige det, der passer til dit behov og dit liv.  

Se udvalget af vores veganske produkter